Artikelen: Interviews

 
 

"Als je jezelf feminist noemt, moet je je ook feministisch gedragen"

Opzij, mei 2022

Tijdens de vijftigjarige verjaardag van OPZIJ, blikken we terug en kijken we vooruit. Welke strijdpunten dienen er op de hedendaagse feministische agenda te staan? We spraken erover met vrouwenrechten-verdediger Imane Daoudi van Femmes for Freedom, schrijfster Tessel ten Zweege, jurist Femke Zeven van Bureau Clara Wichmann en journalist en schrijfster Tatjana Almuli.

download artikel

 

 

"De verlovingsfoto van mijn ouders was niet alleen maar mooi"

Interview met Suzanna Jansen
Opzij, oktober 2022

Suzanna Jansen heeft een boek geschreven, waarvoor ze opnieuw in het verleden dook. In De omwenteling of de eeuw van de vrouw, beschrijft ze de twintigste eeuw vanuit het perspectief van de vrouw - nu eens niet dat verhaal van de grote ideologieën, maar dat wat er in de huiskamers gebeurde in het leven van vrouwen.

download artikel

 

 

"Miljoenen kijkers zagen haar onfortuinlijke sprong. Bijkomend effect was dat ze daardoor grote nationale bekendheid kreeg"

Interview met Janine Abbring
Opzij, mei 2017

Janine Abbring (41) is de nieuwe presentator van Zomergasten. Haar zomerbaan begint 23 juli. Een solosprong in het diepe, want hiervoor deed ze het met Menno Bentveld en Arjen Lubach. ‘Toen ik gebeld werd schoot als eerste door mijn hoofd: ze hebben vast een redacteur nodig. Het drong pas later tot me door dat ze mij een screentest wilden laten doen als presentator’.

download artikel

 

 

"Over religie wordt veel dom gezwetst"

Interview met Karen Armstrong
Maarten!, februari 2015

Moslimterroristen zijn uit op een 'clash of civilisations'. Maar het Westen moet zich niet door hen laten provoceren, betoogt de Britse religiedeskundige Karen Armstrong in haar nieuwste boek. 'We moeten ons hoofd koel houden.'

download artikel

 

 

"Als het kan rijd ik om vijf uur naar huis"

Interview met Lodewijk Asscher
Margriet, november 2014

Als minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid én vicepremier maakt Lodewijk Asscher (40) zich sterk om beroepsziekte nummer één te bestrijden: werkstress. Een gesprek over de veranderende tijdgeest en de combinatie van een zware baan met het vaderschap.

download artikel